Tuesday, 25 November 2014

HAVOC HOLIDAY KATAKO !!!!





Assalamualaikum and hi readers..

Please read title entry tu dgn bersungguh2 okeyh.. hahaha...

HAVOC HOLIDAY KATAKO!! Havoc ke dik oi?? Of cos la kan.. 

22 NOVEMBER 2014 (SABTU)

Story ni pasal Family Day Teduhan Kasih Mansor. First time ?? Not really.. ni kali ke 3 if x silap lah.. 1st time wat kat air terjun je.. 2nd time in front of my house. but this time quiet grand la coz siap sewa kampung teratak leka kat muar uh.. huhuhu.. the whole village kiteorg sewa tuk cukupkan kapasiti kiteorg semua ni..



Actually sabtu tu memasing gerak sendiri2 coz ade yang bekerja kan.. so, for those yg dah sampai dulu including me yg acah2 perancang event ni kene la book katil n tgk2 tempat.. Sementara tunggu sempatlah i siapkan video yg x seberapa nak best tu kan utk tontonan malam terakhir di sini nanty..



Suasana kampung yang sangat aku idam-idamkan dari dulu...
For the first day kat sini, x banyak yg kiteorg wat.. just solat berjemaah n makan malam bersama.. sempat la aku show video yg aku wat.. nak tgk ???

video

x best kan.. tu la aku dah cakap.. aku bukanye pandai wat2 video ni.. huhu...

So, after makan malam, aku kumpulkan cousin aku yang agaklah sebaya tuk briefing aktivity esok pagy.. 

23 NOVEMBER 2014 (AHAD)

 


Pagi Ahad dimulakan dengan bersarapan pagy.. bak kata org, isi perut sebelom melakukan kerja seharian.. makan.. makan.. siaplah korg lepas ni. hahahaha...
Ha tengok.. bukan mak budak, bapak budak , bujang n anak dara je yang tahu nak berpuak bergroup2 bagai.. budak kecik ni pon ade hati nak ade table sendiri.. lepak katanya.. haish3...

Selepas bersarapan, kiteorg mulakan sesi regangan badan terlebyh dahulu.. takot plak kunk memasing terkejut dengan aktiviti yg bakal dijalankan.. so adalah lebyh baik dorg exercise dulu..


Ni di panggil senaman askar.. amik ko sekali tentera la yg lead exercise pagi ni.. hahahaha...
After tu aku bagi dorg menari sikit dgn senaman tommy n penguin.. comel je masing2 hahaha...

Activity Begin 

FAMILY RUNNING 2014


Untuk aktiviti ni aku n the geng dah pon ready buatkan satu kad yg tertulis no dari 1 hingga 5.. so total 5 group kesemua sekali.. campur laki pompan n kanak2... Time ni dorg dikehendaki berkumpul kat laman depan teratak tu.. panas pagi.. Mereka disusun mengikut no yg dah pon diberikan. 



Ha nampak x memasing excited nak main tu.. kekeke.. wah bapak aku bukan main agy.. dah macam ketua pasukan siap suh angkat tangan agy kan.. kekeke... Setiap kumpulan diberikan sehelai kertas yang mengandungi check point yang dorg kene pegy n selesaikan setiap tugasan tersebut. Selepas sesi soal menyoal, acara pon di mulakan..

CHECK POINT 1 

(CATCH THE FISH)


Mereka di beri masa selama 15 minit tuk pancing ikan... beriya bapak aku ni ha.. ko hingat dapat ke dlm mase 15 minit tu? haram x dpat.. khkahakahakah... tahan telinga la coz kene marah ngn peserta kan..


Ni owner Check Point 1 tu.. Uyi name dye.. still single i think.. hahahaha..

CHECK POINT 2

(BACK TO 90'S)


Ok untuk game ni, mengimbau kembali traditional game... Kat check point ni, yg tua kene anyam ketupat pakai daun yg kiteorg sediakan... Remaja plak kene wat layang2 n sampan air.. Kanak2 plak kene main batu seremban n block.. hentam je la korg nye masa asalkan happy.. hahahha..


Ni Amal & Syida.. Sorg dah kawen ok.. yg sorg tu still single but not available ok.. hahahaha...Dorg ni la yg jage check point 2 yg huru hara ni.. kakaka...

CHECK POINT 3

(TEDUHAN KASIH MANSOR)



Ha tengoklah tu punye bersemangat nak main kan... Game ape ni? Game ni senang je.. Dewasa kena cari huruf-huruf yang dah kiteorg campak kat semak samun tu n kene susun huruf2 tu menjadi perkataan "TEDUHAN KASIH MANSOR"...

Manakala Kanak-Kanak plak kene kutip gula2 dengan pakai plastik sampah macam pic bawah ni..hahaha..



Hahaha amik kau berterabur semuanya..


Ok x nampak muka... Yang ni name dye Piqa.. Still young baru 20 rase aku umor dye.. sorry piqa pic ni je yg ade dlm gallery.. hehehe.. dye yg jge game susun2 ni..

CHECK POINT 4
(RUBBER TROUBLE)

 

Haha happy nye tengok bapak aku pon sporting nak main bende2 alah ni.. kekekekeke... Game ni adalah menyelesaikan masalah getah yang nak pindah dari satu tempat ke tempat yang lain.. kene guna straw.. no hands at all.. Chayokkk abah.. !!


Ni penjaga rubber trouble ni.. haha.. we use to call him ANGAH... baru lepas SPM lagy budak ni.. last2 game dye yg trouble nak kire markah.. hahaha...

CHECK POINT 5

(TRANSFER BALL)


Ha ni sarep doll kampung jawa.. hahaha this is my only brother FIRDAUS... Game ni kene baling bola kecil ke dalam bakul tu.. org yg baling tu kene tutup mata n baling tp tutup ke mata dorg ni.. hahahaha.. mengelat masing2..



Alright ni plak cousin aku yg bernama FAIDHI.. tapi kiteorg panggil dye NEE.. name famous dye.. letih muka nak bagi arahan ye kat dorg Nee.. hahaha..

CHECK POINT 6

(SECRET BOX)

Hokkeyh game ni aku ubah sikit dri Running Man.. Ade dua box and dorg kene choose.. dalam masa 10 minit, dorg kene habiskan segala isi yang ade dlm box tu.. nak atau x memang dorg kene jugak makan.. hahahahhahahaa....



Aku mati2 ingt dorg x nak makan,,.. sekali, semua bnde dorg bedal.. siap mintak tambah agy tu.. hahaha... Memang Anak Cucu Kasih Mansor betul la korg ni..


Ok just tgk pic yg tudung hitam pegang secret box tu okkk... Itu je pic aku jmpe cha tuk gambar ko.. haha.. ok yg ni name dye AISYA.. tapi kiteorg panggil ICHA... Baru lepas SPM gak..

CHECK POINT 7

(PELIKAT BALL)

Okeyh game ni betul2 mencabar tenaga n kekuatan lelaki.. hahaha.. aip jgn fikir bukan2.. game ni terbahagi kepada 2.. yg ibu2 n anak2 kene tiup ballon n ikat kat benang yg disediakan seberapa banyak yang boleh..


Ha ni la dorg yang bertungkus lumus kene tiup ballon.. Manakala yg lelaki plak kene timang bola dengan berkain pelikat.. kiraan hanya dikira tanpa jatuh bola sahaja...


Ha nampak kan aksi mereka.. kene plak tu ngn background belakang ni.. dah macam tgk movie plak.. kakakakaka.. timang bang jangan x timang yeee....


Ok this is me yg bertanggungjawab tuk jage this checkpoint... fuh ! tired..

So kesemua sekali ada 7 check point... x ku sangka OTAI MASIH BERBISA..
Tenaga dorg mmg gile la... hahahahaha.. 




Ni antara adegan dorg berlari dri depan ke belakang... mak abah pon turut berlari.. 



Ni dua orang akak aku yang batak dapat naik basikal.. hahaha..


Ni la pengantin baru.. hehehehehe.. my bro n my sis..


Eh abah pon nak jugak ke... boleh la abah.. hahahahahaha...

Alright malam penutupan tu kiteorg beri hadiah kepada para pemenang.. actually semuanya sama je... just for fun and happy with family..


Let me introduce my problem maker utk this family day.. thanks so much coz same2 bantu jayakan event ni..


Dari kiri belakang : EIRA , ADAH, PIQA, SYIDA, EICA, AMAL
Dari kiri bawah : UYI, ISZ, NEE



Nampak happy kat situ.. ni lah kiteorg .. dri kecik sampai la besar kiteorg macam ni.. sebab umur kiteorg ni x jauh jaraknya.. dekat2 je..



Ok last but not least... Ni la Family aku.. Tapi sebenarnye dah ade yang balik atas sebab2 tertentu so x de dalam pic ni... x pelah nnty kite amik pic lagy ok ramai2... 

Mesty penat bace kan.. hahaha.. BTW tq sudi bace..

Bubye..
:)





No comments: