Friday, 30 December 2011

JOM MAEN MASAK-MASAK !


Gud morning all of u ... Bertemu kite kembali in my new entry... Actually aku nak say a lot of Thank you to those yang always bce entry2 aku.... Aku ni just a new blogger yg baru je berjinak-jinak ngan dunia ni... so, nothing special lah kat blog aku nieyh coz aku x pandai nak meng edit-edit nieyh.. nak cite story pown just tntg aku.... kalo ade tersangkut tu pown scare tidak disengajakan... hehehe...!

Ha nieh, cik adah nak habak mai, semalam, seharian cik adah duk berkampung kek dapo.... Nak thuw cik adah wat po ? Ni lah nak cer nieyh,Cik adah nak wat kek coklat n Cheese Tart ... Sje wat tok my family, my boy n fwenz... hehehe.... 

 Ha, tetiba yang cik nak dtg hangin kejap ni coz mixer x de plak... terpakse lah cik memukul nye sendiri menggunakan tangan cik yang sedia kuat lah kononya.. hahahaha.... 
Okeyh, siap kek coklat tok dimasukkan ke dalam oven... bye bye kek, bersedialah tok di masak... Muah X !!! hahahahaha.....

"Dik, ko tlg watkan kek batek leyh ?" "Nak biler ?" "Malam nieyh.." "orite"....

2 adalah request from my brother.. the only bro in my life.. hekhek... lame jgak x wat kek batek nieyh.. teruja plak bile ade org request.. hehehehe... !

Sementara menunggu kek aku siap di bakar, aku pown mula mengadun bahan tok wat cheese tart... makan memg sedap tapi nak watnye punye lah seksa coz aku x suke time kene wat acuan dye uh.. agak rumit.. hehehehe... okeyh ciap ! masuk oven...

Disebabkan barang2 kek batek x de, so, aku pown bergegas lah ke 99Speedmart tok beli brg..... Wif Batrisyiah.. Assistant aku sepanjang cuty.. hehehehe.....
Back from shopping, terus je punggah barang n wat kek batek uh.. x sampai 15 minit, everything is done... hakahakahak.... !
Orite my kek n cheese already done, so, aku pown mula letakkan toping n cheese atas setiap bahan2 aku td....

Tada !!!!!!



Ha ni lah kek coklat n cheese tart air tangan ku.. hahahaha... Nak rase ? meh lah dtg umah I.. ty I bagi u makan.. hahhahaha.....

Adoi, penatnye badan.. hehehehe... baru bgun mestylah sakit kan.. gedix no... hahaha...

Keyh lah.. pade sesiapa yang nak kan tips tok wat kek , kueh or anything, leyh je comment kat I punye blog ni ok !

Okeyh bubye !  ^_^







PHOTOSHOP (^_^)


hello, hello hello.... korg dgr x I panggil nieyh.. hehehehek... Now ngah cuti mid term break for Uitm student kan, so mesty rmai gilark yg kuar gy shopping, hangout, n bla bla bla.... 
But me ? Nak kuar cm ne erk kalo assignment belambak tahap gaban..ops ! hehehe...

Okeyh baru2 nieyh aku berjaya menyiapkan satu assignment yang aku rase baru lagy lah an dlm bidang aku.. eleyh adah ! poyo lah ko .. baru satu siap kecoh macam ayam lah.. hehehe... 
Nak thuw assignment ape ? Ha ni cek nak habak mai... Cek kene wat anything that can be print in A4 paper... ANYTHING ! 

Agak pening nye di situ... hahaha.. ! Rmai yang aku tngok nak wat cover novel but for me, i nak try yg baru...
After discuss wif my cousin SYAKIRA, I decide tok wat cover magazine yg title nye direka or ? diciplak from mane2 ayat.. heheheh... "FASHION CLICK" Comey x tajuk ni... hehehe

Okeyh as all of u know, kalo cover magazine kebanyakannye mestylah ade model rite ? So, model for my cover is SYAKIRA, IMA n also myself... eceh promote diri sendiri jerp ni...
Background ? Ha, EIRA choose train background... Nice n simple ... when i put the three model inside the backgound, WOW ! it looks nice n so sweeet .... Wah ! puji diri sendiri plak....





Ha nilah dye hasil keje assignment aku...
For this moment, aku rase agak teruja n kagum lah...
Eh Syuhadah, org len dah pro lame lah ngan photoshop nieyh...
Eh bialah, aku bru je nak berjinak-jinak.. x salah kan... !

Eh marah plak.. hahahah..... after nieyh aku try siapkan assgnment yg len but aku rse x sempat lah kowt.. tngok je lah esok nak blek but langsung x sentuh pape pasal assgnmnet... haiyo !...

K lah geng ! Mase tok smbung wat keje ... keje ke ? or movie ? hahahaha... 
Bye !






Monday, 26 December 2011

ONE NIGHT IN KL ^_^


Hye all my dear fwenz ! Long time didn't update my blog.... terase excited plak nak cite story baru.... To those yg agak2 benci n meluat bace entry I nieyh, what u can do right now is just click 'X' symbols in your right hand ok... x payah sushkan diri korg tok tekan I punye blog okeyh... BTW tq lah coz benci2 korg pown still nak gak click my blog nieyh.. hehehehe... oraite Syuhadah ! Enough for that !

Seperti yg korg nampak entry nun atas uh is about hangout wif my best fwenz , AINUR in KL..... Actually, bende ni jadi secara spontan ..... 
-
-
-
-
"Adah, ko dtg umah aku hari ni lah coz esok2 aku bz...ade bran x ?"
-
-
"Ari nieyh, gile ko dah kul bpe nieyh doh !"
-
-
-
"Aku x free lah ari len coz ade hal.. ala ko dtg je lah ari ni...Nnty ko tdo je umah aku.."
-
-
-
"Orite2, aku ciap skunk.. !"

Ha, nampak kan... korg thuw ark time uh kul 2.30.... memg mcm x kelam kabut lak kan from klang nak ke Kl semata-mata nak gy change barang aku yang tersalah ari uh....

At 3.00 pm, my mom send to KTM klang... Pergh, x hingat lak panas dalm uh macam mane kan... aku rase air cond dye rosak lah coz langsung x rase... Berpeluh-peluh org dlm tren uh... gile lah weyh ! 
Smpai kat umah Ainur dlm kul 4.30, then rushing terus gy kedai uh..... 
Cari parking ea dah berejam.... Nasib bek lah barang uh dapat tukar kalo x mampos aku keje kan si mamat uh !

Okeyh, after bertukar and berexchange brg, kiteorg gy jumpe ngan APIZ... Pakwe Ainur.... Send him to hospital n trus gy Kampung Baru.... hehehehe... Setelah sekian lame x makan LAMB CHOP, akhirnya malam td dpt gak makan kat "CHOP & STEAK" restaurant....


Cantek an kedai nieyh.. hekhek... Malam uh just hangout kat Sungei Wang... Beli present for my beloved brother FIRDAUS.... Then straight to Zubaidah restaurant just for lepak.... 
After mata dah kuyu and layu, masing2 decide nak balik umah..

p/s : Walaupun kejap je dapat jenjalan but so happy giler.... Bukan senang dapat lepas macam ni kan... hehehehehe ! THANKS AINUR N APIZ !

Monday, 5 December 2011

SHOPPING & COOKING TIME ^_^


Hye all ! Huh ! Hari ni baru lah berkesempatan nak unline .... Name je aku balik umah tp pepaham lah kan memg x sempat nye nak sentuh lp nieyh... 

Okeyh enough tok mengarut ... ! Keyh, entry kali nieyh is about Shopping .. I'm not the person who really crazy wif shopping but sometimes i need it in my life to release tension n stress... hahaha ... 
So, kesempatan pulang ke rumah aku gunakan dgn sebaik mungkin ...

Sabtu bebaru nieyh, aku n member aku NUR FATIN @ EFAD make a last minute decision to shopping at KL... Time kiteorg smpai kat Masjid India uh dah kul 3 kire lambat lah uh kan ! Orang ? Pergh ! memang x hingat lah kan dye punye ramai n sesak kat situ ...  For the first uh aku macam just nak window2 jep but lelame terbeli pulak... hahahhahah.... Kat masjid India uh aku sempat lah beli kasut , Shawl , Rantai n sempat agy uh wat inai ... gatal ! Ha ape ?! Nak tgk ? Kejap erk ... !

              HA NI LAH DYE =P                  

Harge ?? Unly RM5 for each hand... aku just wat tangan kiri jerx .. tu pown skunk aku rase macam rimas pown ade ... kengkadang uh aku terkejot sendiri tgk tngn aku.. ingt kan binatang kat tangan an.. hehhehee.......

So, after wat this inai, kiteorg pown berangkat lah ke BERJAYA TIMES SQUARE .... dengan sedaya upaya merentasi org ramai kat masjid jamek uh, akhirnya kiteorg pown berjaya nek LRT ... smpai kat TS dah kul 6 something... perut pown ape lagy start lah bergendang tarian naga kan ....

Disebabkan masing2 x TAHU yg TS ade food court, so kiteorg pown makan lah ....kat one restaurant nieyh 




ha nampak x tulisan uh ... kiteorg makan kat KENNY ROGERS ROASTERS ni akhirnya .... makan punye makan sekali hamik ko.... 
"Abg, berape erk bill ?" " Bill Cume RM 56.60 sahaja " 
Errrkkk ! Sahaja ? Gile dye mahal .... tu lah gatal lagi .. hehehehe...




After makan , EFAD nak jumpe member dye, so kiteorg pun jenjalan arh dlm uh... Sambil2 tunggu member uh, kiteorg pown ape agy , shopping sakan lah kan ....Aku beli Beg yang sejibik macam EFAD just wane je yang berlainan... sorry lah x de pic nak di upload ... 

Korg nak thuw x ?? Last2 kiteorg dpt thuw yang kat tingkat atas ade food court sebenarnye ... pergh memg sakit jiwa dan raga lah kan .. but ape nak wat bende dah masuk perut so just keep it n shut up ! hahaha...........


Selepas puas shopping n penat kaki berjalan, akhirnya kiteorg decide tok pulang ke rumah masing2 ... but, x kan puas selagi x dapat STARBUCKS ... so aku pown beli lah keluaran terbaru ... TOFFEE NUT ... sumpah lah sedap.. Yummy ^_^ 





Disebabkan malas untuk berjalan ke stesen LRT, kiteorg pown decide tok amik monorail je gy kat KL sentral ... but sedyh nye coz smpai kat KL sentral, kiteorg terpkse berjalan 2 kali jauh dri LRT td ... maklumlah dh lame x berjalan2 so agak lah lupe tempat kan ... heheheh




Sampai kat umah dalam kul 11.30 .... Memang kene ceramah free lah from Pn Marfuah Mansor (my lovely mom) & Hasanah Mansor (my aunt) .... 

Cair taik telinge... hehehehe... smpai je kat umah terus tukar baju n then trus start wat KEK COKLAT N MAKARONI BAKAR FOR MY DEAR FWENZ ... AINUR !!! 

Disebabkan buntu x thuw nak wat kek ape, so, hanye terdetik just nak wat kek coklat... Kek aku amik mase dlm 1 jam gak lah nak siap masak .... aku decide x nak wat topping mlm ni coz nnty lambat sngt siapnye ... so aku pown teruskan wat MAKARONI BAKAR... this is my first trial nak wat makanan nieyh ... 

Aku siap masak kedua2 nye around kul 3.00 am ... so tired .... After kemas dapur, aku pown tarik bantal n selimut lah kan .... 

Seawal jam 7.00 am (wah awal bangun) aku dah bangun tok meneruskan misi2 membuat kek aku ... dengan bantuan my mom , aku wat topping kek uh ... Ha amik ko.. sebanyak-banyak nye coklat aku letak kat kek uh.... after that aku wat lah krim tok tulisan ... 






Walaupown x bape nak cntik lah kan tulisan aku but aku betul2 happy coz ni first time aku wat krim tok tulisan nieyh ....


Hopefully Ainur heppy lah kan ....

^_^







Nak tngok ke makaroni bakar aku ? Malu lah ! Makaroni aku x berape nak menjadi.. gara2 aku terlalu banyak letakkan makaroni kat dalam bahan uh just dye nye bentuk sngt x menarik perhatian ... huhuhu ...


Ni ha dye .. hahaha kelaka lah rupe dye ... but rase dye boleyh tahan lah tok first time wat kan ....

So after celebrate bezday ainur aku dpt pujian mengatakan kek aku sedap... GOOD JOB syuhadah ! LEpas ni boleyh lah aku wat lagy tok kawan2 aku makan ... x rugi kalo org suke ngan pemberian kite kan ...

So , sesape nak rase, jadilah kawan ADAH keyh ... heheheh ....

P/S : sempena bulan muharram, kita disunatkan berpuase pada 10 muharram yakni esok 6/12/2011 ... n sebaiknye hendaklah 2 hari berturut sama ade 9 n 10 muharram or 10 n 11 muharram ... jadi, marilah kite beramai2 menunaikan ibadah yang membantu kite meningkatkan pahala serta keimanan kepada ALLAH ... AMIN ....

Wednesday, 30 November 2011

THANKS AINUR ^_^

 Hye korg2 semua .... rase nye macam dah lame giler arh aku x update blog nieyh.... al-maklumlah sem dah pown bermula so for sure busy ckit  ..... Ni pown baru je pulang eceh ! dari kelas ... 

Actually entry kali nieyh dah lama aku nak tulis tp asik busy manjang so x sempat plak... oh ye ! sebelum aku terlupa ... Name AINUR yang aku mention dalam title uh : Kawan aku ! Senang cite kawan baik lah, satu kepala, satu otak, satu pangai... n bla bla bla ... hahahah ...

Nak twu ape story disebalik ucapan thanks uh ? ha ! lets read my story here ^_^

Last week : Saturday , AINUR ajak aku join family dye gy holiday ... kt mane ? Di negeri yang penuh bersejarah... MELAKA .. yes ! thats right....
kiteorg gerak by bus from segamat to melaka at 12.30 pm on LAst Saturday ... 

paham2 je lah kan kalo nek bus memg keje tido je lah kan.. hahahahaha... sepanjang perjalanan aku cume melihat pemandangan n tido .. zzzzzz ! nothing interesting yang boleyh di buat kalo duk dalam bus... 

Abang AINUR yang dye panggil ANGAH amik kiteorg kat MELAKA SENTRAL n then trus gy TANJUNG SAMUDERA CONDO ... anak dye sungguh lah comel.... 




ADAM SYAKIR.....

AKtiviti pertama kiteorg wat malam uh just keluar makan malam tepi PANTAI PUTERI ... udara yang cukup menyegarkan ... hahhahahaha ....  lauk uh macam biase lah TOMYAM , IKAN STIM , SOTONG , TELUR DADAR n memacam lagy ... ha ! Terliur lah tu... hehehehhe ! 

Keesokan pagy, kiteorg together2 turun mandi kat swimming pool ... boleyh tahan cantik lah gak panorama sekitar situ ... nak tngok pic ke ? 




Ha ni lah swimming pool yang aku maksudkan uh... tp ni pic aku amik dri atas bilik lah kan... sweet giler kan....!!!

Aku just lepak ngan ainur.. perangai ! macam pandai je kan nak berenang ... poyo2 jerx... hahahahahah !!!

Sorry la coz aku x pat lah nak tunjuk pic kiteorg kat swimming pool uh kan... MALU !!!! 

gedix no ! hahaha





Lepas bersiap-siap segala , kiteorg pun memulakan perjalanan ke bandar melaka....
kiteorg singgah kat satu tempat ni di mana eceh ! banyak giler kereta kuar masuk.. so, kiteorg pown nak thuw lah apa yang ade kat situ... Rupe-rupanya kat situ ada pameran Kapal Selam ... Sungguh lah besar ....


Ni pic belakang kapal selam uh... besar sangt kapal selam ni sampai x muat kemera kiteorg.. hahahahah... 

tengah2 amek pic, aku n ainur terpikir macam mane lah dyeorg boleyh letak kapal selam besar gedabak macam ni... bape berat lah bende alah nie  kan !!! 

tp mcm biase lah kalo tempat uh bru agy dibuka mestylah free kan but aku yakin after tempat ni dah di baik pulih mestylah dikenakan charge kan !

Btw nice to see kapal selam nieyh ... n agak kagum lah dari segi seni bina dan ukiran dye... sungguh pergh ! x tahu lah nak ckp ape kan... hehheehehe ! so kalo korg nak tngok sendiri dtg lah kat Pantai Klebang kalo x silap lah ...


Okeyh finish pasal kapal selam.... jam dah menunjukkan waktu tengah hari dan perut2 kami semua sudah pown mula berirama.... Budget nak makan asam pedas kat Kota Laksamana but aku terlupa lak jalan nak gy ke sana ..... So kiteorg just makan kat kedai tepi2 jlan... heheheheh !

After solat kat Masjid yang ade kat Pulau Melaka uh, kiteorg ke destinasi seterusnya iaitu WILDLIFE.... Wildlife ini baru je di buka hari sabtu 26/11 .... bayaran masuk adalah RM20 dan masa pertunjukkan hanyalah selama 1 jam .... Nak thuw ape yg menarik kat dalam nieyh ??? kat dalam ni diadakan pertunjukan haiwan mcm sea lion, burung kakak tua, ular n memacam agy...

Kalo korg nak thuw, time pertunjukan ular uh, member aku AINUR dipanggil untuk menjadi sukarela dalam acara dyeorg uh.... nak thuw ape yg ainur kene wat ? Dye kene pegang 3 or 4 ular dalam satu masa yang diletakkan kat badan dye... huhuhuhu.... mesty geli kan AINUR ? 



Sorry agak gelap sikit... ha ! ni lah pic Ainur time dye kene panggil gy kat depan .... Aku punye lah gelakkan dye amik ko sekali aku pun kene panggil untuk acara ape nth name game yng selalu org sarawak main uh.. yang aku thuw dye guna buluh.. hehhehe .. tarian kowt.. watever lah.. !


Ha sampai terkepit2 kaki aku kat buluh uh... tp sumpah uh kenangan best lah kan coz x penah2 kene main tetibe lak kene panggil... agaklah janggal and agaklah malu kowt... huhuhuhuhu.....

Sebelum kiteorg balik uh, kiteorg sempat agy lah snap pic ngan Singa laut... walaupon singa laut uh x nak pandang kamera ^_^... malu lah uh.... 


comel kan singa laut uh.... dye baru je berusia 8 bulan kalo x silap aku so dye agak takut tok jumpe org ramai2 .... alahai cute nye.... 


Ni lah Pic aku n AINUR uh... comel kn dye..hehe !
shuhttt.... jgn gy thuw dye kang nnty bangge lak.. hehe....

K thats all yang kiteorg wat time holiday uh n aku enjoy cuty ngan dyeorg sume ^_^

p/s : to AINUR really2 thanks coz bwk kawan ko yg keseorangan ni jalan2 n please say thank to your parent coz treat me everything during our vacation.... THANKS A LOT DEAR :)


Thursday, 24 November 2011

HANG OUT WIF MA FWENZ

Hari ini kelas kul 8 memg dah batal so aku just siap tok pegy kelas kul 12 je lah an... best x ! Haha memg semesty nye best lah kan ! Sedng2 aku bajet lah rajin gosok baju nak gy kelas, tetibe member aku ATIE msg n said " Adah, kelas kul 12 batal.. sebarkan " Yahoo !!!!!! Ini bermakna, hari ini aku langsung x de kelas ...
ape lagy ... Segamat mali wooo... hakhak...

Aku , Fad n Atie still siap coz kiteorg plan nak gy Segamat .... Nak mencari barang n menghabiskan duet ... baguskan.. hahaha.... Tempat pertama kiteorg gy ... BUS STAND SEGAMAT ... Hantar member aku WAWA n MIERA .. then proceed to AL-IKHSAN sje suke2 nak tngok kasut ...

Member aku yg sorg niwyh ATIE dari ary uh agy teingin bona nak mkn spagetti tp tetibe lak td tukar plan ajak makan nasi ayam mustafa... Nasi ayam dye perghhhh THUMBS UP !



HAha ni lah rupe nasi ayam uh. .. but really sorry dah tinggal separuh bru teingt nak mek pic ... 
Dalam banyak2 nasi ayam kat segamat nieyh , ni lah yg terbaek ...

Then kiteorg proceed lah gy jenjalan kat Giant , mencari2 baju n barang yang boleyh di makan ....
ATIE n FAD teingin plak nak makan Strawberry ... Atoi kawan2 aku nieyh.. Kempunan nye... Alolorh Ciannye ... HAhaaha....




Muka bapak heppy kan ko ATIE dapat makan Strawberry .... masam2 pown ko men telan je kan ... hahahaha.... bgus tol kawan aku ... x membazir kan ! Hahaha .... Its up to korg lah jnjy enjoy kuar ari nieyh....

Enough utk makan2 ... utk lepaskan gian , aku ajak atie gy karaoke kat Niwana je pown ... 1 hour for 
RM 12 ... 

Korg2 enjoy x kuar ngan aku !!!! ?

Monday, 21 November 2011

FIRST DAY =D

Hari ini first day untuk this sem... Awal pagy lagy dh de class... IMD 252.. code utk dis sem... as usual, fist day memg x de bende sngt nak belajar ... just kenal2 ngan lecture jep ... so bored .!

But one thing yg aku happy coz dpt jumpe member2 balik after sebulan cuty sem .. heheheh... mcm biase kalo jumpe mestylah amic pic kan !

Ha nah ! pic kiteorg .....


sweet sour kan !! hahahahha  ....  so nothing lah happen today..
kalo ade pown x penting tok diceritakan...
hehehhe biarlah rahsia ....

k lah guys .. nak tngok bola... 
chill out.. hehehehehe

=D 

Sunday, 20 November 2011

BACK TO STUDENT LIFE ^_^

Hye !!!!!
Skunk nieyh aku dah berada kat UiTM Segamat... nak kate sedyh uh memg sedyh giler lah kowt coz 
pas ni for sure memg kene study hard agy tok naikkan pointer....

Esok, ISNIN 21 Nov 2011 segalanya bakal bermula...
Aku bakal kembali kepada kehidupan ku sebagai seorg mahasiswi di sini....
Adush ! sungguh malas bile memikirkan sume nieyh.. but for success i will do anything and everything to get it....

For ur information, aku dpt bilik lama.... n room mate yg lame... NURUL AZWA ZAINAL.... & aku gak dpt junior bru...  2 2 part 1 .... So boleyh buli... heheheh.... x de lah.. just joke...

Rasenye x de bende agy kot aku nak cite kat korg sume kan ... I just miss my mom n dad jerp.... 

p/s : hope azam baru sem nieyh bakal berhasil... hehehhehe

Friday, 18 November 2011

PUTERA AYU (^_^)

Hai u alls... (gedix nye) ... Maklumlah ari nieyh aku terlebyh happy plak....
Ha sudah semestinye kan korg tertanye2 why lah minah senget ni happy kan !......
Actually mlm td my 3rd sis RUZIAH MISKON & her husband SHAHRUL ANUAR 
belanja kiteorg stu family makan kat PUTERA AYU... ha putera pown ade yg ayu bukan puteri je aw.. he !

Kebiasaannya sebelum aku masuk balik ke U pada setiap awal sem, my sis or brother akan belanja kiteorg stu family makan kat luar.. tu merupakan satu aktiviti yang cuba kami lakukan tok merapatkan
 lagi hubungan sesama ahi keluarga.. ye lah kan ! Masing2 sibuk ngan business,
ngan keje study n memacam agy sampai kan kengkadang uh susah
nak nampak batang hidung kat rumah.. heheheh...!
so, ngan cara nieyh je lah kiteorg dapat
merapatkan hubungan sesama kami....



So, ni lah dye rupa restoran Putera Ayu uh... cantik kan..! Restoran nieyh pernah di kunjungi oleh "Jalan-jalan cari makan".... Ia terletak kat Padang Jawa jerx... so, kepada penduduk yg duduk berdekatan situ ha, sila-sila mendatangkan diri anda ke restoran tersebut... x salah kan untuk kita mencuba ...
Tp... makanan dye memg SUPERB lah kan.. i like dye punye Tomyam.. memang the best lah kan....

As a youngest sister in my sibling, i really feel happy n grateful coz i have the best parent n sibling in my life....
I hope one day I can treat them like my sis n brother do... and I promise I will study hard n get the best pointer in my study....
That's my promise !!!!!!!!!!!

P/s : Thanks again to my mum, dad, sis n bro !!!!
You are the best lah !!!



MY LOVELY LITTLE BOY ^_^


Khamis bru2 nieyh... keputusan UPSR telah pown di umumkan.. so, my sis n my aunt bwk lah anak2 mereka ke sekolah.. Muhammad Haziq Danial & Irsyad Mustaqim... 
Kebetulan plak, ari uh juga diadakan majlis
penyampaian hadiah kat sekolah
dyeorg nieyh...

Aku n Nurin plak di tugaskan untuk menjaga Danursya Dobi sepeninggalan kakak ku sorg uh... heheheh.... Tunggu punye tunggu.. akhirnya dorg pown balik... aku diberitahu yg anak buah aku Danial ,
mendapat 4A 1B for UPSR n Jaid Jidan for PSRA... Alhamdulillah...
Akhirnya dye berjaya mendapatkan keputusan yang
bagiku amat memuaskan untuk tahap umur
seperti mereka.....

So... kat bawah nieyh aku ade sertakan pic my lovely little boy (Danial) yg sedang memakai pakaian ala-ala graduasi lah konon kan.. ! hehehhe....



Handsome kan... ! eleyh2.. hehehehhehehe...
Really hope yg dye akan terus berusaha dalam mencapai kejayaan seterusnya mencapai cita-cita yang dihadapi...

p/s : to those parent yg anak dyeorg kurang bernasib baik, bersyukurlah atas apa yang diperolehi n hargai lah usaha anak2 korg uh k.. jgn sesekali blame dyeorg atas ape yg terjadi... As a student, aku thuw bukan mudah untuk mencipta kejayaan ... perlukan usaha yang lebih untuk capai ape yg kite hadapi kan... ! So raikan anak2 korg uh okeyh agar nnty kelak dyeorg akan lebyh bersemangat untuk belajar...

chill out !!!


Wednesday, 16 November 2011

PPAS ???!!!!

Okeyh bertemu kite kembali ke dalam dunia SYUHADAH IS ONE NAME .... heheheh ! Mesty korg pelik en nape lah minah ni nye entry colourful lak... hehehe .. ok.. ! Kali ni aku nak bercerita mengenai perkara yang telah aku lakukan sepanjang pagi td... 
Actually, aku dh lame giler plan nak bwk anak2 buah... 
n adix sedare aku gy PPAS nieyh... But asik bsy 
memanjang kan.... !!

PPAS uh ape ? Aik ! x kan x thuw kowt.. mustahil2... hehehehe... kepada org yg duk selangor uh, kalo korg x thuw PPAS uh ape, rugi besar uh.. Joking 2... Ok ! PPAS stand for 
Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor...
PPAS nieyh bru je berpindah ke 
seksyen 13...

memandangkan anak buah aku yg first Muhammad HAziq Danial n Irsyad x pat nak ikowt, so aku bwk je lah 4 org kanak2 ( Nurin, Batrisyiah, Ilyas & HAikal ) di temani oleh cousin aku lah sape agy... 
NUR SYAHIDAH ZALANI... smapi je kat library uh memg bingung lah kan.. ! but guard uh suh bwk dk2 ni gy ruangan kanak2...

Mase first uh rse mcm janggal giler kowt n bosan sngt.. budak2 ni dah tunjuk muka bosan dyeorg lah... but bile thuw je ade lp kat situ, ape lagy berfacebooking lah kanak2 nieyh kan... 
sementara kakak n abg2 berfacebooking, aku lak sibuk melayan si kecik Tisya ni bermain...
Seronok betul dye main kat bwh pokok buatan uh... 


Ha tengok lah gelagat dyeorg nieyh ...happy sungguh gy library ye... but so sorry kite x leyh lelame kat sini... nanty mama n ibu risau.... Walopown kejap je aku bwk budak2 nieyh, but aku puas haty coz dyeorg happy dgn lawatan tu.. hehehe.. x yah gy jejauh kan... dokek yo !

Sebelum blik , aku n syida bwk dyeorg gy makan kat seksyen 2... kesian dh kebulur anak buah n adik sedare aku nieyh.. hehehheeh .! 

...okeyh that's all cite aku hari ni


p/s : kepada semua rakan2 dn ibu bapa, isilah mase lapang anda dgn mengunjungi perpustakaan baharu ini yg mampu memberikan anda seribu macam pengetahuan yang berguna... hehehehhe

Tuesday, 15 November 2011

NANA KAWEN !!



Hye all ! Actually bende ni ops ! Kenduri kawen ni berlangsung pada hari AHAD lepas, but aku busy sngt smpai  x sempat nak update story pasal kawen2 nieyh ... hehehe ! Okeyh, for sure korg sume tertanye-tnye siapakan Nana uh kan ! Nana yg aku maksudkan 2 ialah office mate aku mase aku kerje kat Issagami Sdn Bhd dulu... Umo dye x de lah jauh sngt beza dri aku.. org nye happening n stu kepala lah 
gak ngan aku  nieyh.. senang citer, boleyh ajak jadik kawan lah kan !

Ari uh aku dpt thuw yg dye dah tunang... Alhamdulillah ! Aku sebagai kawan sentiase doakan agar perhubungan dye n tunang dye kekal ... Baru2 nieyh plak aku dpt invitation from her ... dye ckp dye bakal kawen dlm bulan 11 nieyh.. so aku pown punye lah heppy smpai begaduh ngan kawan nak tngok kalender...
Kebetulan tarikh perkahwinan dyeorg time aku ngan cuty sem.. memg cntek lah kan !

So... ari yg di tunggu telah pown tiba... Aku n cousin aku follow kak lata n kak erin gy umah nana... smpai2 jerx nampak nana tngh amik gmbar ngan kawan2 dye kowt.. hehehehe ... camera man pulak tetibe ea suh kiteorg bergambar ngan nana... 

Nana ! Sumpah ko memg cntek giler doh ! Macam puteri lak aku tngok an.. heheheheh... 


Sorry sis ! aku men curik jerx gmbar ko yg nieyh... hehehehe... 
Ha ! kan cntek uh ... Lepas je kiteorg makan , pengantin pown bersanding.. mcm mimpi pulak tngok member aku dah kawen but aku still membujang... Sayang, cepatlah datang meminang.. haha ! Gedix sungguh !!!!

Kiteorg x lame duk kat umah nana coz org semakin rmai.. maklumlah dah menjadi kebiasaan, setiap kali pengantin bersanding je mesty org rmai... yelah kan nak tengok pengantin dua sejoli bersanding di atas pelamin.... Akhirnya, kiteorg decide tok balik umh je...

Sorry sis ! x pat tunggu smpai abis kenduri ... InsyaAllah ade mase lagy kite akan jumpe lagy... aku sentiase doakan kebahagiaan ko dan nizam... 

Sunday, 13 November 2011

RM 232.50 !!!!



Okeyh..okeyh ... korg mesty tertanye tanye kan pehal lak minah nieyh dh lame x update blog dye kan  ! Huh .. maklumlah busy sikit meniaga nieyh.. hehhee... so go on wif the next entry ... RM232.50 !!!! Sudah semesty nye korg tertanye tanye what mean by that right ? MenGonG ke minah ni wat title cum uh kan.. hehehheeh...

K.. Actually aku and cousin bru je abis meniage Jumaat lepas .. Mean that sekarang aunt and uncle yg jage gerai uh... yelah kiteorg dh nak masuk u.. so agak sush sikit nak arrange mase uh ... So, last day hari Jumaat uh kiteorg pown dah bersedia untuk mnerima gaji masing2... 

Ha ! Siap ngan kalkulator bagai tok kire an.. hehehehe... Selepas melakukan pengiraan berulang kali.. tambah tolak darab bahagi di pecahkan segala, akhirnya duit itu pown berjaya di bahagi sama rata kepada dua bahagian... then , jumlah setiap seorg punye gaji adalah bernilai .... jeng jeng jeng !!! RM 232.50 ! Like I mention in the title of this entry !


Alhamdulillah syukur sngt coz akhirnya segala penat lelah kami selama ini membuahkan hasil.. even x banyak but kiteorg really happy coz dpt lah isi masa cuty sem ni ngan perkara2 berfaedah.. ok 2 je yg nak di cite sebenarnya..

Just  nak kongsi rasa gembira ngan pembaca semua ...
TQ

Wednesday, 9 November 2011

ADUHAI MUET ..... MUET .... MUET .... !!!!!!!!!!!!!

Pang ! Pergh pepagy agy aku dah kene bertolak ke SEGAMAT tok daftar MUET uh ! ALONE ! 
9.30 pagy je aku dah bertolak from Shah Alam ... macam2 yang aku nampak atas jalan raya hary nieyh... sumenye amat MENAKUTKAN ! Accident sane sini .... 

Smpai SEGAMAT dalam kul 1.15... Singgah bus stand for SOLAT !  BENGONG ! Aku punye lah tunggu kat bus stand uh kowt2 lah ade bus kuning UITM uh kan.. tunggu punye tunggu ... Bape lame daaa ! Baru teingt kan skunk cuty sem ... BIOL tol ! 

So, dengan aty yg ade sedikit batu nieyh , aku pown nek lah TEKSI ! RM15 terbang ! smapi jerx kat U, lengang gilerx .... Tp pergh SUMPAH nak nanges time uh . Nak thuw ? Coz org len dtg dftar ngan kawan2 but me >? ALONE ... 

After daftar aku pown melangkahkan kaki ku keluar U but stu lgy dugaan .... Kol punye Kol TEKSI, satu pown x berjawab ... AKu nak gy Bus stand nek ape nieyh ! 
But ! Sume ni kuase Tuhan. .. ade akak nieyh ajak nek TEKSI ngan dye... Really Thanks !

Setibenye (eceh ayat ) di bus stand dah kul 3.00 pm ... berlari bagai nak rak semata mata nak beli tiket tok balik kul 4.00 pm...
ADUH ! Dugaan agy ! Kaunter SE SUPER lak tutop ! Mak, Abah cam ne nak balik nieyh !
akak kol ckp yg dye dah bank in duet .. Pergh nampak no aku ni sengkek an ...!
Thank sis ! 

Time uh x yah ckp ar an muke aku cm ne..
dah jatuh air mata nie kenangkan balik umah cm ne nnty !
untuk menengkan haty yg sedyh, aku pown niat nak isi perut yg dri pagy x di isi dgn nasi ....

TAPIIIIIII !!!!!! tengah2 aku amik lauk kat gerai uh , tetibe aku terpandang satu lauk ni yg amat lah penuh dgn hiasan yang MENJIJIKKAN ! LALAT !!!!!! 
Tekak aku rase loya giler nak mampus !
Mengenangkan perut yg lapar , aku suakan sesudu dua ke dalam mulut .. ENOUGH ! 
x sanggup aku nak abis kan !

nak tngok pic aku sedyh plus geli ? hahahaha !



Tepat jam 4.00 pm, aku lary turun kat bwh bus stand tok tngok bus ! mcm yg aku jangke kan ... Bus SE SUPER dah smpai... but aku x beli tiket agy ! Aku nampak cine tiket uh nek kat kaunter ... tanpe pedulikan org ramai yang memandang aku dgn hairan , aku terus lari ikot Cina uh ...

"Aiyo asal bnyk lambat la lu ! " " U mau tiket balik S.Alam ka" "ya lah..." "tunggu2"
dlm aty berdebar2 tunggu cina bengong nieyh..
tngh2 tunggu uh ade sorg abg nieyh dtg .. "Wa mau tiket gy S.Alam " "sorry lah bro tiket ade satu aja tok ini amoy.. dye dtg dulu ma... u lambat sikit.. u try tnya sama itu drebar " 
abg uh menjeling je kat aku... rupe2 ye tiket aku tu adalah tiket terakhir tok bus petg uh ...

Alhamdulillah .... Semua ini kuase DIA yang Maha Kuasa ... Akhirnya perjalanan aku berjalan dgn lancar ....
tepat jam 7.30 pm, aku smpai kat S.Alam ....

Setiap dugaan yg kite lalui pasti ade penyelesaiannya...

"Allah tidak akan menguji HambaNYA melainkan DIA tahu HambaNYA mampu menanganinya "


Saturday, 5 November 2011

WHAT ??!!??!!?

Rase macam baru je dpt result exam mase part 2 tetibe lak dpt thuw yg result part 3 nak kuar... 
mana x tekejut kan ! ye ar.. mase berlalu dgn begitu pantas skali ... 
Result akan diperolehi melalui email or student portal pada 
4 nov 2011 means that Jumaat (semalam) ..

you guys nak thuw x ! sebabkan terlalu takot n berdebar nak tunggu result ,,
aku tertido kat kerusi di ruang tamu ...
sedar2 dah kul 5 pagy.. pergh ! ape agy.. cepat2 aku buka yahoo ! mail tok tngok result.....

check punye check..... JENG 3 !!!! Gedebuk ! Aduh jatuh pulak kali nieyh ...
Walaupun still maintain mcm yg sebelumnya ,,,
namun aku still sedyh coz x pat berikan penambahan 
pada gred aku...
:(

Memang lah rmai yg wish congrate to me but aku rase sedyh gak !!
HEY ! Patutnye ko uh bersyukur lah SYUHADAH ! 
Astaghfirullah ... Alhamdulillah 
i'm really hope next sem i will perform best and improve my gred...
That's my promise MUM DAD !!

To all my fwenz yg dpt DEAN LIST this sem ... CONGRATE... and for the rest CONGRATE TO AND NEVER GIVE UP OKAYH.... Teruskan usaha korg sume.... jgn mudah patah semangat keyh dear..

Ckup lah tok entry kali nieyh .... 

BYE.. ASSALAMUALAIKUM !

Tuesday, 1 November 2011

COPPPS !! REHAT SEBENTAR ... :D


OH MY DARLING "I LOVE YOU" =D

video

Aaj Ke Ladke I Tell You Kitne Lallu What to Do
Aaj Ke Ladke I Tell You Kitne Lallu What To Do
Koi Mujhe Pooche How Are You Koi Mujhe Bole How Do you Do
Kabhi Koi Mujhse Na Kahe Oh My Darling I Love You
Oh My Darling I Love You
Oh My Darling I Love You

Aaj Ki Ladki I Tell You Nakhre Waali Sun Le Tu
Aaj Ki Ladki I Tell You Nakhre Waali Sun Le Tu
Na Mein Poocho How Are You Na Main Bolu How Do You Do
Abhi Yahin Main Kehta Hoon Oh My Darling I Love YOu
Oh My Darling I Love You
Oh My Darling I Love You
Aaj Ke Ladke I Tell You Kitne Lallu What To Do

Roj Milo Chupke Chupke Pyaar Karen Chupke Chupke
Hum Roj Mile Chupke Chupke Pyaar Karen Chupke Chupke
Main Kab Kissi Se Darta Hoon ain To Tumpe Marta Hoon
Main Kaise Yeh Maanon Chal Mera Haath Pakad Le
Lo Haath Padkad Ke Main Bolon Oh My Darling I Love You

Oh My Darling I Love YOu
Oh My Darling I LOve You
Aaj Ke Ladke I Tell You Kitne Lallu What To Do

Achcha To Chalo Pyaar Karen Saath Samundar Paar Karen
Achcha To Chalo Pyaar Karen Saath Samundar Paar Karen
Tere Saath Na Aaoo Main Raaste Main Doob Na Jaaon Main
Pyaar Mein Jo Doob Gaye YAar Wohi To Paar Huve
Aisa Hai To Sun Soniya Oh My Darling I Love YOu
Oh My Darling I Love You
Oh My Darling I Love You
Aaj Ke Ladke I Tell YOu
Oh My Darling I Love YOu
Aaj Ke Ladki I Tell You
Na Mein Poocho How Are You Na Mein Bolo How Do  You Do
Abhi Yahan Hum Kehte Hai
Oh My Darling I Love You
Oh My Darling I Love You
Come On Everybody Sing With Me
Oh My Darling I Love You
Oh My Daling I LOve You

Sunday, 23 October 2011

KUCING TERBIAR !!!!!!!

Kalo kita perhatikan, banyak binatang yang terbiar di tempat2 kita kan... Tp pernah x kita terpikir macam mane binatang2 nieyh survive ? Ha.. x kan !.. sme lah jugak ngan aku... selama nieyh aku tendang2 kucing tp aku lupa yang kucing pun makhluk ciptaan Allah...

Sebelum nieyh aku x suke kucing... actually bukan x suke tp takot ! huuhuhuhu... aku x suke dia menggesel2 kat kaki aku.... GELI ! 

Tp sume ni keje TUHAN kan... Ade satu hari uh time lepas solat aku terdengar bunyi kucing dekat ngan pintu umah... Pas tngok, aku rase sesuatu yg x mampu untuk aku tafsirkan... pada awalnya aku layan dia macam uh je but lelame tiap kali balik keje, mesty aku akan cri dye.. dia sangat aggresif... comeyl sngt... tp syg, x lame.. x sampai sebulan kucing uh kat umah aku, dye mati.. x thuw pe punca nye... SETAHUN kot aku x nak amik kucing lain coz aku sngt sygkan dia... !


Tapi kan dear all.... macam aku ckp td lah ! sume nieyh keje DIA.. lepas habis shopping ngan mak td, aku ternampak ade kucing kat tepi2 jalan uh... org yg lalu lalang maen langgar2 je badan dye.. ADUH ! mesty sakitkan.. Cuba bayangkan yg korg baring then kene tendang2... pergh bapak sakit doh !

Ape lagi aku suh lah mak aku amik then kiteorg bawa balik umah... Mak mandikan dye.. Anak buah aku yang agak lah rmai uh.. berebut2 nak maen ngan kucing smpai nangis2.. BERGADUH ! huh ! 


ni lah N ! hahahah.. tu name kucing baru aku niyh... sbb malas nak pikir name, aku bgy je name N nieyh ! hahhaah...... ni pic time dye ngah tdo... penat kowt coz rmai sngt peminat yang asik pegg2 dye.. hahhaha...
keyh lah bubye !


Saturday, 22 October 2011

: BETWEEN "KUIH TART" & CHUNKY LOADED :

Hallo.. hallo.. hallo.... hahahhha.... Hary nieyh aku cuty from business baru aku... hari uh aku cer pasal business perfume kan... business uh still go on but sempena cuti sem nieyh, aku n cousin menjalankan perniagaan kecil-kecilan... "KUIH..KUIH..KUIH" hahahha... pepandai lah korg pikir eh... 

so hari nieyh kiteorg cuti meniaga... pepagi agy aku n kakak siapkan Kuih Tart yg kawan dye order for DEEPAVALI.... 


ni lah rupa paras kuih tart kiteorg... penat punye pasal so x bpe nak cntik lah kan.... buat kuih tart nieyh x ambil mase yg lame mane pown lelagi kalo ramai yang bantu...

After siap masak, kuih2 nieyh akan dimasukkan ke dalam balang dan di hantar kepada penerima tersebut... The End..

Second story pasal "CHUNKY LOADED"... Actually aku dah lame nak makan bende alah .. ops ! Pizza nieyh dari time Exam agy... akhirnya hari nieyh dpt gak makan...Erm rase dye ??? Not badla... kpd pecinta Chess... Pizza ni memg sesuai tok korg.... but yg x bpe sukakan chess.... better korg makan Super Supreme or hawaiian chicken pizza... tu suggest dri aku lah... Nah ! pic Pizza uh..


alamak ! dah tinggal separuh plak.. hehehehe ! Dah termakan lah plak lgy sebelah... Nieyh lah Chunky loaded yg aku ckp uh... aku try yg biase punye jerp... So, korg try2 lah ye dua menu hari nieyh keyh,..

p/s : sesape nak order kuih tart or almond landon ke leyh lah inform2 kat aku keyh !p

Tuesday, 18 October 2011

17 LOYALCHIPS COMMUNITY

Entry kali nieyh aku nak story pasal zaman sekolah menengah aku dulu...(ala zaman hati ngah kacau).. hehehhe...  Sebelum nieyh aku bersekolah kat SEKOLAH MENENGAH TEKNIK JUASSEH... Ha kat sinilah aku telah berjumpa dengan pelbagai ragam manusia daripada tempat dan negeri yang berbeza... Sumenye tampak laen dari apa yang aku jangkakan..Al-Maklumlah negeri orang kan... So, sebagai seorang perantau, aku mestylah ikot adat dan cara budaya kat situ... Takot gak aku kalo tersalah steps, mau di balun kang.. keh3...

Pada awalnya memang aku akui susah untuk memahami orang lain... Tapi lama-kelamaan, aku mula ramai kawan.. Aku try wat org selesa n heppy kawan ngan aku.. Eyh lupa nak gy thuw,,.. Dulu aku amik course Pengajian Kejuruteraan Awam tp sekalang sulah tesilap bidang woooo....INFORMATION MANAGEMENT.. (x ke jauh bezanye uh).. ah peduli inn... 

Aku dok hostel coz umah aku kan jauh...So, kat hostel lah aku jumpe ngan member2 yang THE BEST ar an... Dari titik pertemuan itulah kami telah tubuhkan kumpulan or group kiteorg yang tersendiri.. nak thuw x ape nme dye??? 17 LOYALCHIPS COMMUNITY ... This group consist of 17 people thats y lah ade no 17 di pangkal name group kiteorg...antara penghuni dlm group nieyh, ADAH (thats me), ALYN, INTAN, FIZAH, ANA KK, AIN PEDEQ, EFAD, FARAH, JUE, RODY, TINGE, HANA, NADIA, RATNA, WANIE, TEHA & NAS... 

Ha ramai kan group aku.. But dlm group nieyh bukan Dak2 awamz jerx tp bercampur.. Ade budak Pedeq, Meckhy, Pkom, Ppu & Abm.... Best gilerx ngan dorg nieyh... Ape je cite kiteorg leyh kongsi bersama... Nak Thuw mane dtg nama LOYALCHIPS uh??? hahahhaha..agaklah kelakar coz name LOYAL adalah opposite tok group CURANG yang sedia ade di sekolah kiteorg.. so, x nak lah CURANG2 kan... hahhaha (jgn marah erk dak group uh)... Thats y lah kiteorg pilih SETIA tp dlm Malay macam buhsan jerx so translate lah dlam ENGLISH then jadilah LOYAL... "CHIPS" pulak dtg nye dri coklat Chipsmore yang kiteorg suke sangt makan... n time pemilihan name uh, kiteorg still mkn Chipsmore uh thts y lah terus melekat nama chips uh... 

Dlam group aku nieyh, kiteorg x de nak cite bende2 mengarut or mengajar kepada bende2 yang x elok... Group kiteorg kebanyakan bijak gak lah an.. (bangge jadi group nieyh).. So, dlm group nieyh kengkadang uh kiteorg discuss pasal study ke asrama ke, or school or anything else yang boleh dibincangkan bersama... THE BEST nye group nieyh coz, kalo someone uh mempunyai masalah atau melakukan masalah, kiteorg akan berkumpul dan berbincang mengenai permasalahan tersebut.....



okeyh, nieyh lah pic kiteorg sume... but maybe x cukup sume rasenye... tp x pelah... memory uh amat penting tok kiteorg kenang....Bukan skit kenangan ngan group nieyh tp bnyak... Dri time buka puasa, spotcheck, fly n segala serbi lah, sumenye akan dilakukan bersama.  Have fun gilerx ar ngan group nieyh...

Alhamdulillah sampai skunk group kiteorg nieyh still wujud dan InsyaAllah akan kekal selamanya.... Aku terlalu sayangkan group nieyh...

p/s : To those dak2 LC, aku nak minx maaf kalo ade wat salah kat korg... n aku hope giler yg kite akan tetap bersama selamanya.... 

THANKS A LOT GURLZZZ........ 


Monday, 17 October 2011

MY OWN BUSINESS

Entry kali nieyh aku nak story pasal business yg dah setahun aku wat... business nieyh aku wat smbil belajar... Nak thu business pe?? Aku jual Perfume yang bergred..bukan yg original punye... Aku amik decision tok wat business nieyh coz aku tgok rmai student yg gemar memakai wangi-wangian nieyh.. so for sure kalo nak yg beli ori punye, mahal wohhh.. mau beratus2 kan... thts y aku jual gred punye... 

Aku x focus pada satu brand o jenama jerp... perfume aku nieyh ade pelbagai brand.... DKNY, PARIS HILTON, POLO, HUGO, BURBERRY, DUNHILL n bnyak agy lah....




Ha inilah antara pic perfume yg aku jual.... Aku jual sebijik cm nieyh aw... siap ngan botol n kotak agy... Price for each perfume only RM30.... Gred?? Gred A lorh... huhuhuhuhuhuhuhu.... Aku amik order secara online, kol, or pape cre skalipown aku terima...

So, kalo korg nak thuw lebyh lanjut pasal perfume aku nieyh...korg leyh tngok kat link bawah nieyh keyh....


okeyh dear all.... smpai sini jerp entry aku kali nieyh..if korg berminat, sila2 lah ke laman web di ats okeyh...
tq u korg sume ... =)

Friday, 14 October 2011

MY 1st SIS BIRTHDAY

Hari nieyh birthday kakak 1st aku SUZANAH MISKON yang ke 36... Dah tua lah kak oiiii... hahahahahah.... Malam td aku sempat lah gak wish kat dye an... Maklumlahlah kakak kesayangan mane buleyh kalo x wish nieyh.. hahahahah....

Di sebabkan kebosanan yang melanda diri aku hari ini, aku mengagahkan kaki ke kedai kak zanah DANURSYA DOBI ...yang x lah jauh ne pown... seberang umah aku jerx... (BIOL) .. Aku suka lepak kat sini coz dapat borak2 ngan sis and mak cik aku.... walaupon they all nieyh agaklah BERUMUR..hahahha...tp kepala dorg nieyh kengkadang sekepala gak ngan aku.. bleyhlah tlg menghilangkan kebosanan yang bersarang di kepala otak aku sekarang nieyh...  
Tengah aku, akak n mak cik aku leka bork pasal keje part time tok aku cuty sem nieyh, tetibe ade lah one amoy nieyh dtg bwk bunga... pergh besar memg x kira lah kan...
penat bermain teka teki siapa umpama bunga..
then dpt thuw that flower belong to 
my sis. Her hubby YUSOF ABD LATIF lah yg bgy present uh...
 senyumannya smpai ke telinga.. huh! bangge lah uh...
tp, aku cukup bangge ar ngan abg ipar aku an...
bzy2 pown still ade mase tok jiwang2 karat nieyh hahaha....


Ha nieyh lah present yang sis aku dpt from hubby dye.. sweet kan.. bukan takat bunge je siap ade ferrero rocher agy taw... hahahhaha.... Jeles I.. so, aku pown ape agy, amik lah pic flower uh then upload kat sini... kagum pown ade gak la an, ye lah, dah bpe thun usia perkahwinan dorg tp still romantik n jiwang2 karat agy.. hope ty aku jugak akan rase perkara yang sebigini dalam hidupku...
hahahhaahah... beragan je kamoo ye Syuhadah... okeyh so kepada pasangan di luar sana uh, hargailah pasangan anda selagi pasangan anda masih ada... chill out!!!

Thursday, 13 October 2011

DANURSYA DOBI

Okeyh today i would like to introduce to you about "DANURSYA DOBI"... That DOBI belong to my sister and brother-in-law. DA : Danial ; NUR : Nurin ; SYA : Batrisyiah (Gabungan name anak2 dorg so jdi lah DANURYSA DOBI) cute right!!?? hhahhahaha..... Actually dobi nieyh bru jerx di bina awal puasa ari uh...


Ha ni lah dye image DOBI yang aku ckp kan uh... Menyediakan perkhidmatan cuci, basuh, iron n memacam lah.. ntah, aku pown x bape nak sure....(ape punye adix lah kan...hahahhaha).. so sepanjang aku cuti nieyh, kengkadang uh kalo terase bosan, aku akan dtg ke sini n tolong lah pape yg patut x pown tolong menyemak... so, kepada sesiapa yg berdekatan dengan area umah aku boleyh lah meringan-ringankan tangan menghantar pakaian anda ke dobi ini.... TERBAIK DARI LADANG!!! 

Wednesday, 12 October 2011

PERCUTIAN DI KAMPUNG COUSIN (KOTA TINGGI)

This is second time aku gy kg cousin aku kat Kota Tinggi Johor... Kalo dulu tujuan aku ke sana adalah untuk menghadiri majlis perkahwinan mak usu dye, tp kali ini berlainan sedikit... aku ke sana untuk bercuti dan meluangkan masa di kg org,... maklumlah, aku bukannya ada kg.,. sedyh tol aku nieyh.. hahahah.... sepanjang berada kat sana, memg best gilerx arh.. aku dapat hirup udara yang nyaman, suasana yg indah, tenang, aman damai dan permai serta sentosa... eyh melalut lak.. hehehe... cousin aku bwk jenjalan tepi pantai.. wow!!! so nice... sungguh indah ciptaan Tuhan... kiteorg pown per agy, post lah pic bnyk2 an tepi pantai yang indah lagy mengasyikkan uh.. hoho... 


ha ni lah cousin aku yg seangkatan kepala dengan aku.. memg akan jadi sewel bile ngan dorg nieyh... heheheh.... tp percutian aku kat sane x lame coz atas sebb tertentu.. sedyh kan.. tp x pe lah, lain kali kalo ade mase terluang aku nak gy sana lagy.. nak terokai benda yang x sempat aku nak teroka.. boleyhkan syida n eira....? hehehe... tp kate org, "no money, no holiday" hahahahha.. so kenelah kumpul duet dulu.... chill  :)