Wednesday, 9 November 2011

ADUHAI MUET ..... MUET .... MUET .... !!!!!!!!!!!!!

Pang ! Pergh pepagy agy aku dah kene bertolak ke SEGAMAT tok daftar MUET uh ! ALONE ! 
9.30 pagy je aku dah bertolak from Shah Alam ... macam2 yang aku nampak atas jalan raya hary nieyh... sumenye amat MENAKUTKAN ! Accident sane sini .... 

Smpai SEGAMAT dalam kul 1.15... Singgah bus stand for SOLAT !  BENGONG ! Aku punye lah tunggu kat bus stand uh kowt2 lah ade bus kuning UITM uh kan.. tunggu punye tunggu ... Bape lame daaa ! Baru teingt kan skunk cuty sem ... BIOL tol ! 

So, dengan aty yg ade sedikit batu nieyh , aku pown nek lah TEKSI ! RM15 terbang ! smapi jerx kat U, lengang gilerx .... Tp pergh SUMPAH nak nanges time uh . Nak thuw ? Coz org len dtg dftar ngan kawan2 but me >? ALONE ... 

After daftar aku pown melangkahkan kaki ku keluar U but stu lgy dugaan .... Kol punye Kol TEKSI, satu pown x berjawab ... AKu nak gy Bus stand nek ape nieyh ! 
But ! Sume ni kuase Tuhan. .. ade akak nieyh ajak nek TEKSI ngan dye... Really Thanks !

Setibenye (eceh ayat ) di bus stand dah kul 3.00 pm ... berlari bagai nak rak semata mata nak beli tiket tok balik kul 4.00 pm...
ADUH ! Dugaan agy ! Kaunter SE SUPER lak tutop ! Mak, Abah cam ne nak balik nieyh !
akak kol ckp yg dye dah bank in duet .. Pergh nampak no aku ni sengkek an ...!
Thank sis ! 

Time uh x yah ckp ar an muke aku cm ne..
dah jatuh air mata nie kenangkan balik umah cm ne nnty !
untuk menengkan haty yg sedyh, aku pown niat nak isi perut yg dri pagy x di isi dgn nasi ....

TAPIIIIIII !!!!!! tengah2 aku amik lauk kat gerai uh , tetibe aku terpandang satu lauk ni yg amat lah penuh dgn hiasan yang MENJIJIKKAN ! LALAT !!!!!! 
Tekak aku rase loya giler nak mampus !
Mengenangkan perut yg lapar , aku suakan sesudu dua ke dalam mulut .. ENOUGH ! 
x sanggup aku nak abis kan !

nak tngok pic aku sedyh plus geli ? hahahaha !



Tepat jam 4.00 pm, aku lary turun kat bwh bus stand tok tngok bus ! mcm yg aku jangke kan ... Bus SE SUPER dah smpai... but aku x beli tiket agy ! Aku nampak cine tiket uh nek kat kaunter ... tanpe pedulikan org ramai yang memandang aku dgn hairan , aku terus lari ikot Cina uh ...

"Aiyo asal bnyk lambat la lu ! " " U mau tiket balik S.Alam ka" "ya lah..." "tunggu2"
dlm aty berdebar2 tunggu cina bengong nieyh..
tngh2 tunggu uh ade sorg abg nieyh dtg .. "Wa mau tiket gy S.Alam " "sorry lah bro tiket ade satu aja tok ini amoy.. dye dtg dulu ma... u lambat sikit.. u try tnya sama itu drebar " 
abg uh menjeling je kat aku... rupe2 ye tiket aku tu adalah tiket terakhir tok bus petg uh ...

Alhamdulillah .... Semua ini kuase DIA yang Maha Kuasa ... Akhirnya perjalanan aku berjalan dgn lancar ....
tepat jam 7.30 pm, aku smpai kat S.Alam ....

Setiap dugaan yg kite lalui pasti ade penyelesaiannya...

"Allah tidak akan menguji HambaNYA melainkan DIA tahu HambaNYA mampu menanganinya "


2 comments:

niena"ryonie said...

perjalanan yg penuh dugaan n kesabaran. :)

Nur syuhadah Miskon said...

thuw x pe.. setiap perkara yg berlaku pasti ade hikmahnye kan... hehehe