Wednesday, 31 December 2014

COMBO WEDDING IN 2014


Assalamualaikum w.b.t..

Entry kali ni I mau throwback je semua wedding of this 2014... hehehehe...
Ramai ler jgk ye yg kawen this year.. can't wait ler pulaksss i olls.. huhu..

Ok wedding ni ikot turutan ye kawan2.. hehehe

1) FIRA & ARIF WEDDING




On 11/8/2014- my housemate. my classmate and my degree mate kahwin ari ni.. dah lame dorg berdua ni couple since diploma agy.. dulu bukan main agy aku bermusuh ngan dorg n meluat tgk dorg kehulu kehilir bersma.

But now once I kenal dorg, dorg ni baik sgt.. love to know them.. aku hanya sempat watkan cheese tart sebgai barang hantaran keada pihak lelaki.. pagy tu aku dtg awal gak sbb nak attend majlis akad nikah. Dengan sekali lafaz fira sah menjadi isteri arif. Lepas zuhur, dorg bersanding.. too pretty macam Barbie doll dah aku tgk si fira tu.. hehehe

Tp sedyh coz x leyh nak lame sbb kene rushing ke pd.. cousin kahwin.. Aku harap jodoh fira n arif berkekalan sehingga akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata yg sgt comel.. aku syg korg.. mmuahh..


2) ISZ & AMAL (COUSIN)



On 11/8/2015 - same day with FIRA & ARIF wedding.. after wedding dorg, aku rushing g PD nak attend wedding cousing aku sorg ni unfortunately im late.. kenduri dah abis bile aku smpai sne.. bukan rezeki aku.. but x pelah mase kat belah perempuan ari uh aku follow g hantar rombongn ke perak. sorry ISZ dah try my best nak dtg wedding tp apakan daya, tidak berkesempatan.. huarghhh... 

BTW, wish both u will have happy married ever after and cepat2 bg aku anak buah ok yg comel n cute mcm Kwang Soo.. haaha.. 

(Sorry isz gambar curi kat facebook ko)

3) FADZILAH & FADZIL





Last wedding for this year is my ever buddies in this world. buddies since first diploma lagy.. sekelas, sebilik, sebulu n se macam2 lagy la.. bnyk ajar aku erti kesabaran walaupon kengkadang ko sendiri yg hilang sabar fadz.. kahkahkah.. rajin layan kerenah aku nak makan tu makan ni.. 

Pertemuan di Segamat kekal upenye hingga ke jinjang pelamin kan.. siapa sangka.. org yg x banyak bicara, hanya menurut.. x de bergayut bercinta sakan last2 dye yg kawen dulu... fadz & fadzil, i wish both of you will have a happy married ever after and dikurniakan cahaya mata penyejuk mata.. eceh.. jadi bini org yg baik taw fadz.. we love u buddies..

#genghantugalah #gengdiploma #gengkelasC #gengbudgetpandai #gengkuardewanexamawal #gengorgxsuke

walaupon macam2 gelaran yg kiteorg dpt, but we stick together.. x penah peduli pe org nak cakap.. semoga setiap seorg antara kita akan mendapat kebahagian and kejayaan hingga ke jannah.. amin..


Conclusion (ewah siap ade penutup konon) 

Happy nye bile tengok kawan2 yang seusia kita dah pon berumh tangga.. AKU ?? lama lagi. biarlah masa yg menentukan bile aku akan mendirikan mahligai istana. eceh ayat.. hhaha..

Aku doakan kalian semua berbahagia hingga ke akhir hayat dan semoga dikurniakan cahaya mata yang comel macam aku.. eh ! x eh! ala perasan plak.. hahaha..

K lah just nak share pic wedding for this year jeee.. Bye..



Saturday, 20 December 2014

PRE GRADUATION NIGHT




Assalamualaikum n hye readers.

Hokeyhh seperti yg aku sendiri sedar diri ni x berapa nak minat event2 dinner ni tp disebabkan ni last Semester aku as Degree student so aku join la gak Dinner Pre Graduation Night ni...

At first mase dpt thu tema Modern Bollywood tu, mati kutu gak la nak mencari idea kan nak cri baju kat mne.. member2 masing-masing beli siap je baju semua tu.. tapi aku? bukan nak ckp kedekut cumanya aku fikir sekali je kot aku akan pakai kan...





This is my roommate plus my buddies forever n ever (bekas musuh diploma =P)


So, after borak ngn mak n akk, dorg suggest tuk sewa je baju kat butik pengantin depan umah aku ni.. hahahaha.... so terus kol abg wan butik tuk sewa baju dye.. abg wan bg dua choice baju lehnga dress ni.. wane pink and maroon so aku pilih maroon la kan.. x kan pink plakk.. 


Alright, ni la lehnga dress marroon yg aku sewa from Bee Andaman Butik.. gambar aku sorg ni je ade.. hehhehehee...

FYI, tuk dinner PGN ni sir kesayangan request kiteorg tuk wat show dance malam tu.. pergh masing2 dah la macam tunggul kayu tpi demi pensyarah kami sanggup lakukan.. lame jugak la rasanya kiteorg training ngn dua dancer x berbayar tu.. huhuhu...

Dinner kiteorg wat kat De Palma Inn Shah Alam je pon tp still grand sebb student masing2 memang havoc.. jeles kot tgk dorg cun2 hansem2.. rase macam kerdil plak diri ni...


 Fatin @ Adik                                       Fira                                                 Dira


           Teah                                     Naziha @ Along


Slot malam dinner tu mcm biase la kan ucapan dri lecture2 n Wakil dri course kiteorg sendiri.. sementara makan2 tu, setiap course bergilir2 naik ke pentas tuk terima sijil PGN malam tu.. n bende paling ditunggu2 adalah time makan.. ha amik ko.. x pandang kiri kanan pon masa makan tu.. peduli lelaki ade ke x, yg penting perut kenyang dapat makan.. sepanjang malam tu kitoerg dihiburkan dengan persembahan2 dri budak2 course kiteorg jugak.. Bile Show kitoerg???

Relax la... kata FLASHMOB.. so tengah2 org duk leka makan, tetibe keluar la lagu dance kiteorg.. yg kiteorg ni plak leka makan terus terkejut berlari keluar.. hahahahahaha....

Tapi seriously menari malam tu x macam training before ni.. kiteorg enjoy dengan ape yg kiteorg buat... yg paling best sebb semua org dlm dewan tu berdiri n tgk show kitoeg... semuanya fokus... terharu sgt mungkin sebb dinner ni tuk last batch kiteorg kan so mmg kenal la muka masing2.. hehehehehe...

Ha yg aku ni x padan ngn pakai dress, sibuk gak nak menggelinjang kat depan tu.. hehehehe..



Pergh penat menari mmg x hingat la kan... Time leka bergambar ngn member2, tiba la kemuncak dinner malam tu.. KING & QUEEN of the night .... Time umum kan King tu memang bersorak la sebb mamat tu memang layak kot sebb dye berani gile.. hahaha... Tapi kan bile umumkan QUEEN of the night tu macam blur kejap.. WHY??? bile member sebelah tepuk baru sedar yg I'M QUEEN of the night.. hahaha laka2 la sape yg buat keputusan tu.. ramai lagi kot yg cantik.. tp alhamdulillah worth it la kan aku sanggup jadi feminin gile malam tu.. hahahaha


Ni adik beradik angkat aku time degree..
Adik , Ibu , Kak Ngah & Kak Long

 
Nabila@Adik                                   Azwa@Ibu

Sorry Kak Long gambar kite berdua x ade.. uhuhuhuhu...



Ni plak 3 budak pandai kelas aku.. sumpah terror beb dorg ni... 
Jia , Adlin, Deqno

 

Is Syiffa & Ain Athirah (Diploma buddies)


Ni bakal ibu.. comel je dye ni taw .. lagy pregnant lagy cute.. jelouse tgk awak ni.. Nama dye suhaila..



Hokkeyh this is King of the night.. name dye aku x tahu.. kekekekee... x penah kenal pon.. but sporting guys i guess..

So penutup malam tu kiteorg just bergembira mengambil gambar.. x lama kat situ.. kul 12 macam tu i dah chow.. menyambung keje yg masih belom selesai..

OPS! One more important pic..


Inilag dye Sir Jafalizan Jali our favorite lecture since start degree lagy... huhuhu.. tq sir for all the lesson yg sir dah ajar...Dye ni sporting n kepala gila2... hahaha..

Ok la tu je nak cite sebenarnye.. hehehe.. k bye.. 











Tuesday, 25 November 2014

HAVOC HOLIDAY KATAKO !!!!





Assalamualaikum and hi readers..

Please read title entry tu dgn bersungguh2 okeyh.. hahaha...

HAVOC HOLIDAY KATAKO!! Havoc ke dik oi?? Of cos la kan.. 

22 NOVEMBER 2014 (SABTU)

Story ni pasal Family Day Teduhan Kasih Mansor. First time ?? Not really.. ni kali ke 3 if x silap lah.. 1st time wat kat air terjun je.. 2nd time in front of my house. but this time quiet grand la coz siap sewa kampung teratak leka kat muar uh.. huhuhu.. the whole village kiteorg sewa tuk cukupkan kapasiti kiteorg semua ni..



Actually sabtu tu memasing gerak sendiri2 coz ade yang bekerja kan.. so, for those yg dah sampai dulu including me yg acah2 perancang event ni kene la book katil n tgk2 tempat.. Sementara tunggu sempatlah i siapkan video yg x seberapa nak best tu kan utk tontonan malam terakhir di sini nanty..



Suasana kampung yang sangat aku idam-idamkan dari dulu...
For the first day kat sini, x banyak yg kiteorg wat.. just solat berjemaah n makan malam bersama.. sempat la aku show video yg aku wat.. nak tgk ???

video

x best kan.. tu la aku dah cakap.. aku bukanye pandai wat2 video ni.. huhu...

So, after makan malam, aku kumpulkan cousin aku yang agaklah sebaya tuk briefing aktivity esok pagy.. 

23 NOVEMBER 2014 (AHAD)

 


Pagi Ahad dimulakan dengan bersarapan pagy.. bak kata org, isi perut sebelom melakukan kerja seharian.. makan.. makan.. siaplah korg lepas ni. hahahaha...
Ha tengok.. bukan mak budak, bapak budak , bujang n anak dara je yang tahu nak berpuak bergroup2 bagai.. budak kecik ni pon ade hati nak ade table sendiri.. lepak katanya.. haish3...

Selepas bersarapan, kiteorg mulakan sesi regangan badan terlebyh dahulu.. takot plak kunk memasing terkejut dengan aktiviti yg bakal dijalankan.. so adalah lebyh baik dorg exercise dulu..


Ni di panggil senaman askar.. amik ko sekali tentera la yg lead exercise pagi ni.. hahahaha...
After tu aku bagi dorg menari sikit dgn senaman tommy n penguin.. comel je masing2 hahaha...

Activity Begin 

FAMILY RUNNING 2014


Untuk aktiviti ni aku n the geng dah pon ready buatkan satu kad yg tertulis no dari 1 hingga 5.. so total 5 group kesemua sekali.. campur laki pompan n kanak2... Time ni dorg dikehendaki berkumpul kat laman depan teratak tu.. panas pagi.. Mereka disusun mengikut no yg dah pon diberikan. 



Ha nampak x memasing excited nak main tu.. kekeke.. wah bapak aku bukan main agy.. dah macam ketua pasukan siap suh angkat tangan agy kan.. kekeke... Setiap kumpulan diberikan sehelai kertas yang mengandungi check point yang dorg kene pegy n selesaikan setiap tugasan tersebut. Selepas sesi soal menyoal, acara pon di mulakan..

CHECK POINT 1 

(CATCH THE FISH)


Mereka di beri masa selama 15 minit tuk pancing ikan... beriya bapak aku ni ha.. ko hingat dapat ke dlm mase 15 minit tu? haram x dpat.. khkahakahakah... tahan telinga la coz kene marah ngn peserta kan..


Ni owner Check Point 1 tu.. Uyi name dye.. still single i think.. hahahaha..

CHECK POINT 2

(BACK TO 90'S)


Ok untuk game ni, mengimbau kembali traditional game... Kat check point ni, yg tua kene anyam ketupat pakai daun yg kiteorg sediakan... Remaja plak kene wat layang2 n sampan air.. Kanak2 plak kene main batu seremban n block.. hentam je la korg nye masa asalkan happy.. hahahha..


Ni Amal & Syida.. Sorg dah kawen ok.. yg sorg tu still single but not available ok.. hahahaha...Dorg ni la yg jage check point 2 yg huru hara ni.. kakaka...

CHECK POINT 3

(TEDUHAN KASIH MANSOR)



Ha tengoklah tu punye bersemangat nak main kan... Game ape ni? Game ni senang je.. Dewasa kena cari huruf-huruf yang dah kiteorg campak kat semak samun tu n kene susun huruf2 tu menjadi perkataan "TEDUHAN KASIH MANSOR"...

Manakala Kanak-Kanak plak kene kutip gula2 dengan pakai plastik sampah macam pic bawah ni..hahaha..



Hahaha amik kau berterabur semuanya..


Ok x nampak muka... Yang ni name dye Piqa.. Still young baru 20 rase aku umor dye.. sorry piqa pic ni je yg ade dlm gallery.. hehehe.. dye yg jge game susun2 ni..

CHECK POINT 4
(RUBBER TROUBLE)

 

Haha happy nye tengok bapak aku pon sporting nak main bende2 alah ni.. kekekekeke... Game ni adalah menyelesaikan masalah getah yang nak pindah dari satu tempat ke tempat yang lain.. kene guna straw.. no hands at all.. Chayokkk abah.. !!


Ni penjaga rubber trouble ni.. haha.. we use to call him ANGAH... baru lepas SPM lagy budak ni.. last2 game dye yg trouble nak kire markah.. hahaha...

CHECK POINT 5

(TRANSFER BALL)


Ha ni sarep doll kampung jawa.. hahaha this is my only brother FIRDAUS... Game ni kene baling bola kecil ke dalam bakul tu.. org yg baling tu kene tutup mata n baling tp tutup ke mata dorg ni.. hahahaha.. mengelat masing2..



Alright ni plak cousin aku yg bernama FAIDHI.. tapi kiteorg panggil dye NEE.. name famous dye.. letih muka nak bagi arahan ye kat dorg Nee.. hahaha..

CHECK POINT 6

(SECRET BOX)

Hokkeyh game ni aku ubah sikit dri Running Man.. Ade dua box and dorg kene choose.. dalam masa 10 minit, dorg kene habiskan segala isi yang ade dlm box tu.. nak atau x memang dorg kene jugak makan.. hahahahhahahaa....



Aku mati2 ingt dorg x nak makan,,.. sekali, semua bnde dorg bedal.. siap mintak tambah agy tu.. hahaha... Memang Anak Cucu Kasih Mansor betul la korg ni..


Ok just tgk pic yg tudung hitam pegang secret box tu okkk... Itu je pic aku jmpe cha tuk gambar ko.. haha.. ok yg ni name dye AISYA.. tapi kiteorg panggil ICHA... Baru lepas SPM gak..

CHECK POINT 7

(PELIKAT BALL)

Okeyh game ni betul2 mencabar tenaga n kekuatan lelaki.. hahaha.. aip jgn fikir bukan2.. game ni terbahagi kepada 2.. yg ibu2 n anak2 kene tiup ballon n ikat kat benang yg disediakan seberapa banyak yang boleh..


Ha ni la dorg yang bertungkus lumus kene tiup ballon.. Manakala yg lelaki plak kene timang bola dengan berkain pelikat.. kiraan hanya dikira tanpa jatuh bola sahaja...


Ha nampak kan aksi mereka.. kene plak tu ngn background belakang ni.. dah macam tgk movie plak.. kakakakaka.. timang bang jangan x timang yeee....


Ok this is me yg bertanggungjawab tuk jage this checkpoint... fuh ! tired..

So kesemua sekali ada 7 check point... x ku sangka OTAI MASIH BERBISA..
Tenaga dorg mmg gile la... hahahahaha.. 




Ni antara adegan dorg berlari dri depan ke belakang... mak abah pon turut berlari.. 



Ni dua orang akak aku yang batak dapat naik basikal.. hahaha..


Ni la pengantin baru.. hehehehehe.. my bro n my sis..


Eh abah pon nak jugak ke... boleh la abah.. hahahahahaha...

Alright malam penutupan tu kiteorg beri hadiah kepada para pemenang.. actually semuanya sama je... just for fun and happy with family..


Let me introduce my problem maker utk this family day.. thanks so much coz same2 bantu jayakan event ni..


Dari kiri belakang : EIRA , ADAH, PIQA, SYIDA, EICA, AMAL
Dari kiri bawah : UYI, ISZ, NEE



Nampak happy kat situ.. ni lah kiteorg .. dri kecik sampai la besar kiteorg macam ni.. sebab umur kiteorg ni x jauh jaraknya.. dekat2 je..



Ok last but not least... Ni la Family aku.. Tapi sebenarnye dah ade yang balik atas sebab2 tertentu so x de dalam pic ni... x pelah nnty kite amik pic lagy ok ramai2... 

Mesty penat bace kan.. hahaha.. BTW tq sudi bace..

Bubye..
:)