Saturday, 28 September 2013

WEEKEND YG AWESOME WITH CRAZY BUDDIES





 Assalamualaikum n holla readers...

holiday semalam memang have fun sgt2... with those buddies yg mmg da start rapat lagy la menambahkan teruja uh.. seawal 8 pagy lagy dah gerak gy puncak perdana nak kumpul kat situ.. aish2 biase la bila dah cotcet2, kul 10 gak la bru gerak gy Waterfall... waterfall yg menjadi pilihan kitoerg Sg Gabai.. again.. but x ksh la janjy leyh mandi air terjun.. ha nampak x aku mmg gile mandi air terjun.. sgt2 suke... 

amir and amirul memasing naek motor.. so x dpt nak follow dorg coz kiteorg nek kete.. so just guna WAZE je.. tok lead kiteorg gy sne.. aku plak memg ingt2 lupe lah kan jln g sne. hehehe... after a few minutes finally we arrive... sempat gak singgah shell isi minyak n beli air and makanan ringan... NYAM2 adalah jajan yang dah lame gile x jumpe.. old school punye makanan... so ape lagy mmg balun beli la kan tok sume org... kiteorg sampai around 11 lebyh gak la.. plus jammed lagy.. pergh... hehehe... nasib bek dpt parking x jauh dri kawasan air terjun...

amir and amirul ajak naik lagy atas... coz x ramai kat atas uh... huhu memg x berapa ramai pon... mamat2 je yg ade.. after kemas2 barang, ape lagy.. masuk air lah kan.. waaaa sejuk.. bestnye... 

Before masuk air
Amir an amirul beria pergy kat tempat yg mamat2 uh terjun... tgk x dlm tp pergh dalam dye 2 kali aku uh... mane aku tahuw ? hello aku dah try masuk dlm uh n ukur dalam dye la... tp amir and amirul jage aku lah kan.. sumpah memang dlm... tapi best sgt2.... 



penat mandi, kiteorg nek makan... aku bwak kan sandwich tuna and sanwich sardin... tu je yg sempat buat.. ha bukan men licin dorg makan... lapar plus sejuk kan... patu sempat agy snap pic time ngah makan nyam2.. mamat2 kat situ memg sporting leyh minx take picture sume.. hhehehe... 


and time uh aku perasan lelaki ni kan senang ngam aw... dengan sesape je pon jumpe terus berborak.. unlike pompan.. susah tol nak bukak mulut nak berborak.. am I right ? woahahaha bukan menyebelahi lelaki tapi tu kenyataan.. hehehehe


After a few minute o hour berendam, badan dah start nak kejang bagai so decide nak turun dah... hehehe... time turun uh sempat agy benti kejap kat bawah... nak try main gelongsor batu plak... yang len x nak maen.. aku and mirul je yg gy try... sumpah best sgt2... rase macam x nak blik plak kan... hahahahaha.... 



 

sampai 3 kali percubaan, azwa dah ajak naek... oh no already 2.30... zuhur x lagy uh.. so cepat2 gerak gy kereta.. kiteorg x tukar baju kat toilet situ.. kiteorg terus gy masjid ... selesa sikit dekat sane.. hehehe... after dah selesa tukar baju semua, kiteorg pon g solat.. after dah settle sume baru decide nak g mkn ... cri punya cari last2 makan tempat yang sme je time pergi ari uh...

smpat snap pic agy kat kedai makan uh.. muke masing2 menunjukkan seribu satu riak dan persaan yang berbeza... hahaha.. ayat so bombastik la der.. 



 

lepas makan sume, decide balik coz dah lewat petang... arghhh jammed nye jalan... tension2... sorg pon aku x bagy tido.. suh teman aku drive.. kejam x... hahahaha... almost 6.30 bru smpai kat puncak perdana... kemas2 brg jap n terus gerak blik umah.. amir n mirul pon balik jugak.. so skali jln la ngan dorg...

ape2 pown semalam is the best holiday la korg... thanks coz spend time together n melayan kerenah gile aku ni... hahahaha...

ade mase kite hangout bersama agy ok... kuar2 jugak but keep study...

k bye... 

1 comment:

nabilah Diary said...

puas mandi manda.. pas ni p tmpt len lak