Saturday, 9 April 2016

LATA MEDANG WATERFALL



Assalamualaikum n hye readers... u guys belom tido lagy ke? hehehe.. same lah kitee..

Rasenye dah lame kan x trekking and explore keindahan alam.. last mase bulan 10 if im not mistaken lah right... tu pon g Pisang waterfall..

Actually plan tu dah banyak kali tp disebabkan kesibukan masing2 so terpaksa la tunda..
Camping kali ni agak rushing sebb tetibe je.. Hari Isnin wassap dlm group ajak camping hari sabtu.. pergh mane x gelabah memasing..

Aku ? Aku sempat agy g keje bagai sabtu tu.. hahaha.. relax la hidup ni kene chill jer.. kalo x chill nnty sakit kepala ye dak...

Sabtu minggu lepas , abis keje, ammar n afiq amik aku kat opis sebb si teah ni g kenduri kawen.. so kumpul kat umah miera @ sek 17.. 

Kali ni lelaki hanya ada 2 orang (Ammar & Afiq) and perempuan ade 5 orang (Aku, Teah, Che Ai, Miera and Synthia).. ade 2 girls bru je menjinakkan diri dlm dunia kiteorg ni.. Welcome gurls.. 

Lepas makan tengah hari kat umah miera, kiteorg pon memulakan perjalanan ke Lata Medang. Perjalanan mengambil masa kira2 1 jam je kalau x jam.. Lata Medang ni terletak dekat je ngan Sungai Chilling Rawang.. 



Sampai sane, kiteorg kene trekking dlm 20 minit macam uh untuk cari campsite.. who knows yg kiteorg dpt park kat Lata Jebus.. x de org plak tu.. wahhh privacy abis la kan..




Okeyh ni la campsite kiteorg untuk malam tu.. huhuhu..
Sampai2 je terus pasang tent and mandi.. pastu menggelabah masing2 lapar.. hokeyhh akk buatkan roti sardin ye adik2 hehehe...

Malam tu kiteorg hanya bertemankan unggun api je sebb aku lupa nak bawak lampu tu.. dah la mistin x bawak.. medicine pon x bawak.. macam2 lupa.. hahaha..



Disebabkan x leyh tdo, so aku pon menumpang la khemah jiran depan nak berborak.. tent aku ? membuta da memasing.. tgk bintang jap pastu lelap memasing...


Pagi uh awal da bangun tp sempat g duk dlm sleeping bag ni hacah2 sejuk konon.. hahahaha... tukar baju n bersihkan diri.. breakfast sekadar mampu je..


Sharp @ 8.30 am kiteorg pon memulakan langkah ke lata medang..



  

Awal perjalanan tu memasing leyh ketawa bagai.. almost 1 hour, ha keluar segala jenis binatang kat mulut.. hahahah... 


Ni lata Makau @ Lata Mecu.. ha lebih kurang la name dye.. just singgah kejap je sebb x sabar nak jmpe Lata Medang.


Here we are.. 1 hour 30 minute kiteorg dah pon sampai kat Lata Medang ni.. selepas habis sumpah seranah n haiwan dalam zoo kuar, finally we did it guys.. 

Waaaa... Indahnya ciptaan Tuhan ni.. That's y I always said that "Nak jumpa yang cantik ni susah, Once ko dah jmpe, peliharalah dye sebaik mungkin" Erh macam mengayat plak.. hahaha..

video

Ni video Slide aku yg macam hampeh x jadi.. bak kata officemate aku.. Sea Lion.. cruel..hahhaha

Okeyh korang usha la pic kat sini okkk




Jam dah menunjukkan ke angka 11.30... time to back.. time ni Che Ai cedera kat dagu.. so ubatkan dulu baru trekking g campsite..

Perjalanan turun tu kiteorg berselisih dgn pengunjung yg baru sampai..

"Berapa lama agy erh nak sampai atas?"

"Dalam 30 minit agy sampai la"

Setiap perselisihan mesty dorang akan tnye bende ni.. Of course la trekk ni macam laha..  hahahaha...

Perjalanan balik kiteorg hanya mengambil masa 1 jam 2 minit je.. mungkin sebab dah thu trek dye kan.. acah2.. 

So, sampai campsite, berkemas n memulakan perjalanan utk pulang ke rumah masing2..


Pape pon really had a great time with all of you.. tolong la repeat lagy camping.. hahahhaa... 
InsyaAllah ade masa n ade umur, kite akan plan next destination ok..


"Activity yang paling x yah kuar budget banyak but had a lot of fun"


Terima kasih semua...

Goodnight 

No comments: