Thursday, 24 January 2013

STOCK TAKE YANG MENGGILAKAN AKU







Rupe-rupanya bende ni x semudah yang aku sangkakan... x guna pown kalo gaji melambung tinggi tapi kerja  pressure rite ? tapi aku sentiasa beringat, setiap yang berlaku pasti ade hikmahnya... Baru je pagy tdi kedai aku kene wat stock take beberapa list barang... Malam tadi aku dah minx staff tok kire beberapa item kat bahagian stor n aku plak settlekan bahagian depan.... so, aku ingt pagi td x de lah banyak sgt bende aku kene arrange kan... 

Dalam kul 9 lebih, Internal Audit (IA) dtg outlet tok tgk semua list out tu.. n aku dpt tahu yang bahagian stor terutama beras n arak banyak gile yang salah... seyes macam nak nanges kot.. kepercayaan aku pada staff memang automatik out lah kan... pasni memg everything aku akan wat sendiri... mungkin salah aku jugak kot terlalu berlembut ngan staff sampai kan dorg sanggup pijak kepala aku sesuka hati dyeorg... 


ni lah HANDHELD .. alat yang digunakan semasa wat stock take item dlm outlet....



ni plak contoh list out item for stock take.. stock take tempat aku td ade 7 muke surat.. 1 page for beer, nescafee, 1 page for beras, 2 page for susu baby, 2 page for tobacco, 1 page for syampoo... 

Aku skunk hanya mampu terdiam n tunggu je lah kol from Area Manager tok kene marah.. tak pun tgk jelah gaji kene tolak nanti.. nak wat cum ne kan... salah kan diri sendiri jelah yang mampu... 
Badan plak x bape nak sihat lagy ngan kesan accident yang masih lum pulih sepenuhnya... 

so, now i need enough rest... 

P/S : x de pekerjaan yang mudah... dan setiap dugaan dan cabaran yang di alami di alam pekerjaan adalah ujian kepada diri kite untuk menguji kekuatan dan kesabaran kita,.....



2 comments:

Nur Athirah said...

sabar lah yunk.. tinggal bape bln je agy kan patu kau nak smbg blaja dah... -atie-

Nur syuhadah Miskon said...

ye atie.. sabar tu perlu dlm kehidupan seharian kite... insyaAllah jika diizinkan Allah, aku dpt sambung belajar :)